top of page
Foto del escritorTeo Fernández

Repte 3 Màgia Lingüística: Còmic Cooperatiu

Ja hem superat el 3r repte de la màgia lingüística en valencià. Ha estat una experiència d'aprenentatge molt enriquidora i divertida. Ací vos expliquem el procés:


  • DOSSIER D'APRENENTATGE

Cada company i companya de classe teníem un dossier físic. El primer dia, vam portar còmics de la nostra casa i vam estar comentant quines eren les seues característiques i les diferències entre altres tipus de textos. Després, en el dossier havíem d'anar recopilant informació sobre els elements textuals i visuals del còmic que investigàvem amb els Chromebooks a la plataforma Google Classroom. El mestre penjava la informació i nosaltres l'havíem de seleccionar, sintetitzar i elaborar de forma cooperativa. També vam desenvolupar el pensament visual i l'organització de les idees a través d'un Visual Thinking al nostre diari d'aprenentatge.



  • PROCÉS DE CREACIÓ

Una vegada treballats tots els conceptes necessaris sobre el còmic, vam posar fil a l'agulla i totes les cases de màgia ens vam posar a dissenyar el còmic màgic. Primer, vam decidir sobre què volíem que tractarà la història del còmic i els personatges que s'endinsarien en l'aventura. Una vegada teníem clar aquests aspectes, vam passar a fer l'esborrany dels diàlegs dels personatges perquè el mestre poguera corregir-los una vegada acabats.

Quan ja teníem la base del nostre còmic feta, ens van organitzar els càrrecs en funció de les seues habilitats (dibuixant, redactor/a, pintor/a), tot i que després, entre ells i elles feien canvis i també passaven per altres càrrecs.

El següent pas, era d'allò més emocionant, crear el còmic. Teníem moltes plantilles en DIN A3 que el mestre ens va proporcionar i nosaltres escollíem les que més ens agradava. Després, ens organitzàvem en el grup i ens posàvem a treballar segons els nostres càrrecs. A Classroom, tením un mural d'inspiració amb diferents exemples de personatges, bafarades i onomatopeies. Per ser més eficients i poder acabar-ho a temps, vam retallar les vinyetes i quan les teníem dibuixades, redactades i acolorides les tornàvem a enganxar en un full. Quan estaven totes, el mestre plastificava tots els fulls.



Finalitzats els còmics, vam passar a elaborar la portada a través d'una ferramenta digital, Canva. Aquesta permet crear postals, pòsters, targetes... molt visuals. El mestre va crear una tasca en Classroom, i nosaltres mentrestant, apreníem a canviar el fons de la nostra portada, introduir elements visuals de Google i afegir textos amb diferents grandàries i fonts. Per finalitzar, el/la coordinador/a de cada casa de màgia, entregava la tasca a Classroom i el mestre podia després imprimir-la i plastificar-la.



  • AUTOAVALUACIÓ i COAVALUACIÓ

Cada casa de màgia coneixia els aspectes que s'havien de valorar en el projecte del còmic, ja que a l'inici del repte es va presentar la diana d'avaluació i la podien consultar en cada moment a Classroom. Acabats tots els còmics i les seues portades, arribava el moment de valorar el nostre treball i el de la resta de grups. Va estar molt interessant, perquè vam veure el gran treball dels nostres companys i companyes, i també fixar-nos en els aspectes que s'havien fet molt bé i altres que calia millorar. Un cop avaluats tots, vam fer una reflexió en classe per valorar el treball de tots i totes.



  • CÒMICS PER TOTHOM

Després de tot aquest gran treball, els nostres còmics s'han portat a la biblioteca de l'escola perquè puguen ser llegits per qualsevol persona. Esperem que vos agraden!


67 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page